کابل مفتولی [زمینی] چیست

فهرست

کابل مفتولی [زمینی] چیست

فهرست

کابل مفتولی [زمینی] چیست ؟ + ویژگی ها و مزایا و معایب کابل زمینی

کابل مفتولی زمینی درست مثل کابل مخابراتی زمینی و هوایی، ارت، تخت و … دارای ویژگی‌های مخصوصی است. این سیم به‌عنوان یکی از انواع سیم‌ها در دنیای صنعت برق کاربرد گسترده‌ای دارد و اغلب صنعتگران به‌دلیل ویژگی‌های‌های مثبت ترجیح می‌دهند که از آن استفاده کنند.

کابل‌های مفتولی انواع مختلفی دارند و با ضخامت‌های متنوعی تولید می‌شوند. این محصولات با انعطاف‌پذیری کم اما در مقابل رطوبت از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهند و از لحاظ قیمتی نیز نسبت به محصولات مشابه مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند.

انواع کابل‌های مفتولی توانسته‌اند جایگاه خود را مانند انواع کابل کواکسیال در صنعت پیدا کنند و بسیاری از نیاز‌های صنعتگران به محصولات مشابه را از بین ببرند. اما آیا می‌دانید که این سیم‌ها چه ویژگی‌هایی دارند و چطور توانسته‌اند جایگزین محصولات مشابه شوند؟

کابل مفتولی چیست؟

کابل مفتولی محصولی از جنس مس یا آلومینیوم است که تولید‌کننده‌ها آن را با عایق مناسبی می‌پوشانند. این محصولات نسبت به انواع کابل‌ها انعطاف کمتری دارند، چون از به هم پیوستن چندین رشته سیم مفتول ساخته‌شده‌اند. این محصولات جریان الکتریسیته را به خودی هدایت کرده و با‌ رسانایی قوی جریان برق موردنیاز تجهیزات مختلف را تأمین می‌کنند. به این سیم‌ها، کابل هادی، زمینی و خشک نیز می‌گویند.

در کابل‌های مفتولی روکش‌های عایق قدرتمندی استفاده شده‌اند که جلوی عبور جریان برق را می‌گیرند. با این عایق از مشکلاتی مثل نشت جریان برق نیز جلوگیری می‌شود. این محصولات به‌دلیل بافت خشک قابلیت تغییر حالت نیز دارند و به راحتی می‌توانند تغییر فرم داشته باشند. این ویژگی باعث شده است که صنعتگران به فکر استفاده از آنها در تابلوبرق‌ها بیفتند. این محصولات با کاربرد مناسب در محیط‌های سخت به خوبی می‌توانند در تابلو برق و انواع زمینه‌های دیگر به کار بیایند و نیازتان را برطرف کنند.

قیمت کابل‌های مفتولی مقرون‌به‌صرفه است. شما می‌توانید از این محصولات در جریان‌های مختلفی استفاده کنید، چون در مدل‌های ۴۵۰ تا ۷۵۰ ولتی ساخته می‌شوند و دارای مقاطع ۱.۵ تا ۲۴۰ میلی‌متری هستند.

در ساختار این کابل‌ها از هادی، حفاظ، روکش، زره فلزی و … استفاده می‌شود. به‌دلیل بهره‌مندی از ساختار مناسب، کابل‌های مفتولی خاصیت‌رسانایی قابل‌قبولی پیدا کرده‌اند.

ویژگی ها و مزایا و معایب کابل زمینی

بررسی انواع ضخامت کابل مفتولی

کابل‌های مفتولی دارای ضخامت‌های مختلفی هستند که میزان ضخامت آنها را با نمرات مختلفی نشان می‌دهند:

  • نمره ۱۰: این سیم‌ها ضخامت ۳ میلی‌متری دارند و در بسته‌های ۵ کیلوگرمی به فروش می‌رسند.
  • نمره ۱۲: این محصولات دارای ضخامت ۲.۵ میلی‌متر هستند و در بسته‌های ۲۵ یا ۵۰ کیلوگرمی عرضه می‌شوند.
  • نمره ۱۴: سیم‌های نمره ۱۴ با ضخامت ۲ میلی‌متر هستند.
  • نمره ۱۶: این محصولات با ضخامت ۱.۵ میلی‌متر ساخته می‌شوند.
  • نمره ۱۸: کابل‌های نمره ۱۸ ضخامت ۱ میلی‌متری دارند.
  • نمره ۲۰: این سیم‌ها با ضخامت کمتر از ۱ میلی‌متر تولید می‌شوند. کاربرد نمره ۲۰ نسبت به سایر نمره‌ها معمولاً بیشتر است که از جمله کاربرد‌های آن می‌توان به استفاده در موتورخانه‌ها و … اشاره کرد.
  • نمره ۲۲: ضخامت این سیم‌ها ۰.۰۷ میلی‌متر است که معمولاً از آنها در صنعت جاروسازی استفاده می‌کنند.

این کابل‌ها دارای نمرات ۲۳،۲۴،۲۵ و ۲۶ هم هستند که هر کدام ویژگی‌های مخصوصی دارند.

معرفی انواع کابل مفتولی

انواع کابل‌های مفتولی عبارت هستند از:

  • تک رشته ای

برای توزیع برق با ولتاژ کم از سیم‌های تک‌رشته‌ای استفاده می‌کنند. این سیم‌ها برای محیط‌هایی مثل زیرزمین‌ها، داخل آب، تأسیسات ساختمانی و … به کار می‌آیند.

  • کابل مفتول NYY

این سیم‌ها ۲ نوع هادی نیمه‌افشان و هادی تک مفتولی دارند که برای انتقال سیگنال‌های الکتریکی در دستگاه‌های مختلف به کار می‌آیند. این سیم‌ها میدان الکترومغناطیسی را منتشر می‌کنند و روی سیم‌های دیگر تأثیر منفی می‌گذارند، برای همین امکان بروز اختلال در سیم‌ها وجود دارد. شما می‌توانید از محصولات NYY در مسیر‌های کوتاه استفاده کنید.

  • سبک

در این سیم‌ها از ۲ رشته با سطح مقطع ۶ میلی‌متری استفاده شده است، برای همین آنها را با نام سیم‌های ۲ در ۶ نیز می‌شناسند. این محصولات قابلیت استفاده به‌صورت روکار و توکار را دارند. از جمله ویژگی‌های منفی سیم مفتولی سبک می‌توان به مقاومت اندک در برابر نور خورشید اشاره کرد، برای همین هیچ‌وقت نباید آن را جلوی نور مستقیم بگذارید. این سیم‌ها به‌خوبی در محیط‌های مرطوب ماندگاری خود را حفظ می‌کنند.

  • مسی

این کابل‌ها در مکان‌هایی ساده نصب می‌شوند و جنس هادی آنها مس است. از این سیم‌ها معمولاً در سیم‌کشی تابلو برق و ایستگاه‌های توزیع برق هم استفاده می‌کنند. قیمت مدل‌های مفتول مسی نسبت به هم‌خانواده‌هایشان بیشتر است.

  • آلومینیومی

در این محصول به‌عنوان هادی از آلومینیوم استفاده می‌شود. این محصولات وزن کمی دارند، به‌همین دلیل صنعتگران از آنها در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌کنند. از قابلیت فرم‌دهی و شکل‌پذیری بالای سیم‌های آلومینیومی هم نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. این کابل‌ها با وجود تمام ویژگی‌های مثبت با قیمت کمتری در بازار عرضه می‌شوند.

  • کابل NYRY

در این محصول از پوشش فولادی چند هسته‌ای و آلومینیوم یک‌هسته‌ای استفاده می‌شود.

  • سنگین

این محصولات ۲ نوع تک‌رشته‌ای و چند رشته‌ای دارند و آنها را به‌صورت زمینی نصب می‌کنند، به‌همین دلیل سیم‌های سنگین را با نام زمینی نیز می‌شناسند.

  • کولری

در این محصول از هادی مسی استفاده می‌شود و عایق PVC است. این کابل‌ها با سطح ولتاژ بین ۳۰۰ تا ۴۵۰ ولت به فروش می‌رسند و ضخامت ۷ میلی‌متری دارند. از سیم مفتولی کولری در کولر‌ها به کار می‌آید.

بررسی مزیت های کابل مفتولی

بررسی مزیت های کابل مفتولی

کابل‌های مفتولی ویژگی‌های مثبت زیادی دارند، به‌همین دلیل صنعتگران از آنها استفاده می‌کنند. این ویژگی‌های مثبت عبارت هستند از:

  1. مقاومت بالا در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی
  2. امکان استفاده در شرایط جوی مختلف
  3. قابل خرید راحت از مراکز عرضه مثل کابل سازان
  4. در هم‌پیچیدگی و سائیده‌نشدن به‌دلیل بافت خشک
  5. قیمت مقرون‌به‌صرفه
  6. ماندگاری بالا حتی تا ۷۰ سال

قیمت کابل مفتولی چقدر است؟

قیمت کابل مفتولی بر اساس جنس و کاربرد آن مشخص می‌شود. مدل‌های مسی به‌دلیل استفاده از مس در‌رسانا، قیمت بالاتری دارند. در نقطه مقابل مدل‌های آلومینیومی با قیمت کمتری به فروش می‌رسند. عامل دیگری در تعیین قیمت تأثیرگذارند که از جمله آنها می‌توان به تورم، جنس، کاربرد و… اشاره کرد.

شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت روز کابل مفتولی به فروشگاه کابل سازان مراجعه کنید. در این فروشگاه کارشناس‌ها آماده هستند تا به تمامی سؤال‌های شما درباره نحوه قیمت‌گذاری محصولات پاسخ دهند. شما می‌توانید جدیدترین و کمترین قیمت‌ها را در این وب‌سایت ببینید و در صورت تمایل سفارش دهید.

کابل مفتولی زمینی، ابزاری پرکاربرد در صنعت

کابل مفتولی زمینی ابزاری پر کاربرد در صنعت است که به‌دلیل تنوع گسترده توانسته نیاز اغلب صنعتگران را برطرف کند. با تهیه این سیم تقریباً هیچ نیازی به محصولات مشابه ندارید، البته به‌شرط اینکه خریدتان را آگاهانه و متناسب با نیاز‌های پروژه انجام دهید. اگر هنوز درباره خرید این محصولات شکی دارید، همین کالا با کارشناس‌های مجموعه کابل سازان تماس بگیرید تا به‌صورت حرفه‌ای‌تری شما را در خرید راهنمایی کنند. کارشناس‌های کابل سازان در واقع درباره ویژگی‌های جزئی سیم‌های مفتولی اطلاعات دارند و به‌صورت کاملتری کمکتان می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *