بهترین کابل تلفن

فهرست

بهترین کابل تلفن

فهرست

بهترین کابل تلفن مخابراتی و کابل تلفن برای اینترنت

کابل‌ ها از جمله تجهیزات الکتریکی هستند که به منظور انتقال جریان برق، انتقال داده و سیگنال‌ها به کار می‌روند. این کابل‌ها می‌توانند در صنعت برق و مخابرات به کار بروند. کابل‌ها می‌توانند تنوع بسیار زیادی از نظر سایز و اندازه، نوع هادی، نوع عایق، تعداد رشته‌ها و … داشته باشند. کابل‌ های مخابراتی از جمله کابل‌هایی هستند که برای انتقال سیگنال‌ها استفاده شده و کاربردهای متعددی برای برقراری ارتباط در شبکه‌ های بدون نویز و تداخل دارند. انتخاب یک کابل مناسب اهمیت بالایی دارد و لازم است که به نکات و پارامترهای مختلفی در زمان انتخاب آن‌ها توجه داشت. در ادامه مطلب به بررسی و معرفی بهترین کابل تلفن و کاربردهای آن پرداخته می‌شود.

بهترین نوع کابل برای اینترنت

کابل‌ ها می‌توانند تنوع بسیار زیادی داشته باشند و در صنایع مختلف به کار بروند. به عنوان نمونه کابل‌هایی که دارای هادی‌های مسی و آلومینیومی بوده از عایق PVC استفاده می‌کنند می‌توانند یک کابل مناسب برای ایجاد ارتباطات پایدار و کاهش تضعیف سیگنال‌ ها باشند. در حقیقت عایق و روکش باکیفیت در کابل‌ها می‌تواند نقش پررنگی در کاهش تأثیرات محیطی و افزایش کیفیت انتقال داده و سیگنال داشته باشند.

کابل‌ هایی که دارای روکش فویل آلومینیوم یا پلی‌استر باشند به عنوان کابل‌های ضد نویز شناخته می‌شوند و می‌توانند از امواج الکترومغناطیسی و تداخلات محافظت کرده و ارتباطات بدون نویز را ارائه کنند. کابل‌های تلفن از نظر رنگ‌بندی نیز تنوع بالایی دارند.

کابل‌ های Ethernet (یا به طور مختصر Cat5e و Cat6) از جمله بهترین کابل‌های تلفن برای اینترنت هستند.کابل‌ های Ethernet Cat5e و Cat6 در حقیقت دارای قابلیت انتقال داده‌ها با سرعت و کیفیت بالایی هستند و می‌توانند در شبکه‌های خانگی و تجاری بسیار کاربردی باشند. این کابل‌ها معمولاً دارای شیلد (محافظ پوششی) بوده و در برابر تداخل‌ های الکترومغناطیسی مقاوم می‌باشند.

بهترین نوع کابل برای اینترنت

نکات مهم در انتخاب بهترین کابل تلفن

تنوع و عدد بالای کابل‌های مخابراتی باعث می‌شود که افراد در زمان خرید آن‌ها دچار چالش‌های متعددی شده و سردرگم شوند. برای خرید کابل مخابراتی زمینی و هوایی لازم است که به نکات و فاکتورهای مختلفی توجه داشت که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • نوع کابل

کابل‌هایی که در مخابرات و برای تلفن و اینترنت استفاده می‌شوند بسیار متنوع هستند. کابل‌های معمولی (RJ11)، کابل‌های Ethernet (RJ45) و فیبر نوری از رایج‌ترین نوع کابل‌های مخابراتی هستند.

  • سرعت انتقال کابل

سرعت انتقال داده‌ها در کابل‌های مخابراتی اهمیت بالایی دارد. هرکدام از انواع کابل‌ها می‌توانند سرعت انتقال متفاوتی داشته باشد.کابل‌ های Cat6(یا کابل‌های بالاتر مانند Cat6a و Cat7) از جمله کابل‌هایی هستند که سرعت انتقال بالایی دارند.

  • مسافت انتقال

از دیگر فاکتورها مهم در انتخاب بهترین کابل تلفن، میزان مسافت انتقال است. هرکدام از انواع کابل‌های مخابراتی می‌توانند کیفت و پایداری مختلف در انتقال داده‌ها در مسافت‌های مختلف داشته باشند.

  • تجهیزات پشتیبانی کننده

کابل‌ها باید از نظر تجهیزات پشتیبانی کننده نیز بررسی شوند. یک کابل باکیفیت باید قابلیت پشتیبانی از تجهیزات شبکه‌ای مانند روتر یا سوئیچ‌ها را داشته باشد

  • محیط نصب

از دیگر پارامترهای مهم در انتخاب بهترین کابل تلفن، محیطی است که از آن استفاده می‌شود. این کابل‌ها می‌توانند زیرزمین، در فضای باز، روی دیوارها، به صورت هوایی و … نصب شوند. در زمان خرید حتماً باید به شرایط و محیط استفاده از آن‌ها توجه داشت.

  • آینده پذیری کابل

به صورت کلی صنعت مخابرات، اینترنت و … از صنایع پویا و تغییرپذیری هستند و به سرعت دچار تغییر می‌شوند. در زمان خرید کابل تلفن باید توجه داشت که این کابل‌ها قابلیت آینده پذیری داشته باشند تا در صورت نیاز بدون پرداخت هزینه‌های بیشتر، بهره برداری مناسبی از آن‌ها داشت.

  • کیفیت تولید و برند کابل

کابل‌های مخابراتی از مواد اولیه مختلفی همچون مس، آلومینیوم و انواع عایق‌های پوششی تولید می‌شوند و هرکدام از آن‌ها می‌توانند عملکرد و کاربردهای مختلفی داشته باشند. در زمان خرید این کابل‌ها حتماً باید به اعتبار برند سازنده و کیفیت مواد اولیه به کار رفته در آن‌ها توجه شود.

علاوه بر موارد گفته شده در انتخاب بهترین کابل تلفن لازم است که به نکات دیگری همچون استانداردهای تولید، مدت زمان گارانتی، قیمت کابل، تعداد زوج‌ها، رنگ کابل (فرعی و اصلی)، کاربردهای کابل و… توجه داشت.

نکات مهم در انتخاب بهترین کابل تلفن

انواع کابل‌های تلفن مخابراتی

کابل‌های تلفن همانند انواع کابل‌های برق و کابل ارت می‌توانند از نظر شکل، ساختار، مواد سازنده و … تنوع بالایی داشته و هرکدام از کاربردهای متعددی برخوردار باشند. از جمله رایج‌ترین انواع کابل‌های تلفن مخابرات می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  1. کابل مخابراتی با رشته‌های به هم تنیده که از رشته‌های مسی و آلومینیومی تشکیل شده و به صورت زوج‌های در هم تنیده تولید می‌شوند. این کابل‌ها در کاهش نویز و تداخل عملکرد خوبی دارند و کیفیت ارتباطات را افزایش می‌دهند.
  2. کابل‌ تلفن هوایی که به منظور اتصالات خارجی و داخلی استفاده می‌شوند و دارای روکش‌های مختلفی از جمله پلی‌اتیلن و پی‌وی‌سی هستند.
  3. سیم تلفن زمینی که زیرزمین یا داخل ساختمان‌ها نصب شده و به منظور مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف و تداخلات الکترومغناطیسی ارتقا پیدا کرده‌اند.
  4. کابل‌های تلفن شیلد دار که دارای یک لایه محافظ اضافی بوده و علاوه بر کاهش تداخل و نویز، کارایی انتقال داده‌ها را افزایش می‌دهند و با نام “کابل تلفن ضد نویز” نیز شناخته می‌شوند.
  5. سیم تلفن (سیم رانژه) که فقط از یک تک زوج تشکیل شده و برای ارتباطات داخلی و تابلوهای کروز به کار می‌رود.
  6. کابل‌های تلفن فیبر نوری که از الیاف نوری برای انتقال اطلاعات استفاده کرده و سرعت ارتباطات را افزایش می‌دهند.
  7. کابل فیلد خاکی، کابل هوایی ساده، کابل ایرک کانالی، کابل دوبل هوایی مهاردار، کابل تلفن هوایی مهاردار و … از دیگر کابل‌های تلفن مخابرات هستند که ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و کاربردهای متعددی دارند.

بهترین کابل تلفن مخابرات

هرچند که تنوع و تعدد کابل‌های تلفن مخابرات بسیار زیاد است اما با توجه به مطالبی که عنوان شد می‌توان به سادگی بهترین کابل را برای مصارف مختلف انتخاب کرد. از جمله بهترین کابل‌های تلفن با توجه به موارد گفته شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • فیبر نوری اینترنت
  • کابل مخابراتی مسی فویل دار Outdoor با کد A-2Y(St)2Y از ۲ زوج تا ۱۰۰ زوج
  • کابل شبکه Cat6 U/UTP مسی
  • کابل مخابراتی ۲ زوج ۰.۶ مسی فویل دار با روکش پلی‌اتیلن مشکی
  • سیم رانژه با توانایی برقراری اتصالات و مناسب‌سازی شده برای خطوط اینترنت
  • کابل تلفن داخل ساختمانی ۰.۶ از دو زوج تا ۱۰۰ زوج

جمع‌بندی نهایی

کابل تلفن برای انتقال جریان برق، انتقال داده و سیگنال‌ها در صنایع مختلف به کار می‌رود و می‌تواند انواع مختلف از نظر جنس هادی، جنس عایق، تعداد زوج، کیفیت ساخت و … داشته باشد. برای انتخاب بهترین کابل تلفن باید به مواردی همچون نوع کابل، سرعت انتقال کابل، مسافت انتقال، تجهیزات پشتیبانی کننده، محیط نصب، آینده پذیری کابل و کیفیت تولید و برند کابل توجه داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *